III. Fekete István Természetismereti terepi Verseny

III. Fekete István Természetismereti terepi Verseny

A Bakonyerdő Zrt. harmadízben szervezi meg terepi természetismereti vetélkedőjét a Magyarpolányi-erdőn, ezúttal az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára.

A verseny célja Fekete István életének és munkásságának megismertetése természetismereti, biológiai, és földrajzi ismeretek bővítésével, az eddig tanultak felelevenítése és felmérése játékos verseny formájában a gyakorlatban. További célja pedig a Magyarpolányi-erdő természeti értékeinek felfedezése és az egészséges életmód népszerűsítése.

A versenyről…

2016. május 10. (kedd) 8.30 – 15.00.

Találkozás: 8.30-kor Döbröntén, a falu – Üdülőtelep felőli - végén található Pihenőhelynél.

Helyszíne: a Magyarpolányi-erdő.

Rajt-cél megközelítése: a verseny a Pihenőhelytől fog indulni, és ide is fogunk visszaérkezni; magát a versenyt az erdőn bonyolítjuk le.

Résztvevői: Az általános iskolák 3-4. osztályos tanulói által alkotott csapatok, ahol egy csapat 3 diákból áll. Egy iskola 1+1 csapatot nevezhet a versenybe. (Ez azt jelenti, hogy a jelentkezések számának függvényében esetleg egy 2. csapatot is indíthat az intézmény).

Szervezője: Bakonyerdő Zrt. Pápai Erdészete

Regisztráció: A versenyre előzetes nevezés szükséges legkésőbb 2016. május 3-ig a Bakonyerdő Zrt. Pápai Erdészetének elérhetőségein (lásd részletesen a tájékoztató alján). A versenyen nevezési díj nincs.

Program:

08:30-09:00 - Érkezés, regisztráció

09.00-09:15 - Megnyitó

09:15-14:00 - Csapatverseny

14:00-15:00 - Ebéd, majd eredményhirdetés.

Jelentkezés: A versenyre való jelentkezéseket a papa@bakonyerdo.hu e-mail címre, vagy a +36 89/513-208 faxszámra kérjük elküldeni.

A lebonyolítására alkalmatlan időjárás esetén a versenyt elhalasztjuk és más időpontban kerül megrendezésre. Esetleges halasztás esetén mindenkit időben értesítünk.

További információkat (alapszabályok, díjazás, ajánlott- felszerelés és felkészülés) az alábbi file mellékletekben lehet megtalálni.

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...