Tízezrek érdeklődése az Erdővarázson

Tízezrek érdeklődése az Erdővarázson

Több mint tízezer embert érdekeltek a belvárosba költöző magyar erdők

Budapest, 2017. szeptember 13. –  A II. Erdővarázs Családi Nap hétvégéjén a Szabadság térre interaktív bemutatók, gyerekzsivaj és koncertek költöztek: az állami erdőgazdaságok idén is a belvárosba hozták az erdőt, ahol két napon keresztül 15 tematikus sátorban lehetett ismerkedni a magyar erdők értékeivel és az erdészek sokrétű, izgalmas munkájával.

Kiemelt érdeklődés övezte a II. Erdővarázs Családi Napot, amelyet az állami erdőgazdaságok a Földművelésügyi Minisztérium kezdeményezésére és támogatásával szerveztek. Idén több mint tízezer ember volt kíváncsi a 22 állami erdőgazdaság sátraiban szervezett, a hazai erdők érdekességeivel, értékeivel és a magyar erdészek mindennapi munkájával foglalkozó ismeretterjesztő bemutatókra és interaktív játékokra. A kora délelőtti, kifejezetten iskoláscsoportok számára szervezett Erdei Iskolai foglalkozásokon közel 600 gyermek vett részt, közülük három csoport értékes erdei iskolai programot is nyert.

„Az Országos Erdészeti Egyesület az idei évben egy országos reprezentatív közvélemény kutatással térképezte fel a magyar emberek erdőkkel kapcsolatos ismereteit. Kiderült, hogy honfitársaink jelentős többsége számára az erdő kiemelt érték, azonban arra is fény derült, hogy az ismeretek messze elmaradnak a fontossághoz képest.  Ez megerősítette, mennyire hasznos a „belvárosba vinni az erdőt”, így az idei Erdővarázs szervezésének kétszeres lelkesedéssel láttunk hozzá. Az idei rendezvényünk 15 tematikus sátrában egyedülállóan teljes képet alkothattak a látogatók az erdők életéről, működéséről, valamint a magyar erdészek több mint másfél évszázados hagyománnyal rendelkező munkájáról. Öröm volt tapasztalni, hogy a rendezvény két napja során végig teltházzal működtek a sátrak, s hogy nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is nagyok sok új, hasznos információt és élményt tudtunk adni.”mondta Lomniczi Gergely, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára.

A II. Erdővarázs Családi napon a természetvédelem, az ökoturizmus, a hazai erdők különleges és egyedi növény- és állatvilága, az erdészek rendkívüli munkája, az erdei vasutak, az erdészeti erdei iskolák, az erdei éléskamra, és többek között az idén újraindult Erdei Vándortábor program is mind-mind kiemelkedő szerepet kapott.

A szervezők örömmel hívják fel az érdeklődők figyelmét, hogy az Erdővarázs az elkövetkező hetekben is folytatódik: 2017. szeptember 20-24. között a Kincsem Parkban megrendezendő 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) keretein belül ingyenes programokkal várják a magyar erdők iránt érdeklődőket, továbbá 2017. október 2-8. között rendezik meg az Erdők Hetét, amikor a város költözik az erdőbe és országszerte, erdei programok széles választékával várják a látogatókat.

Média: 

A II. Erdővarázs Családi Napról készült videó

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...