Hivatásos Vadász Emléknap és Trófeaszemle 2021

Hivatásos Vadász Emléknap és Trófeaszemle 2021

Hagyománnyá nemesült megemlékezését, rendezte meg november 5-én a Bakonyerdő Zrt. a Verga Zrt. és a Veszprém Megyei Vadászkamara Hubertlakon, a Hivatásos vadászok emlékoszlopánál.

A novemberi ősz közepén megtartott eseményt, a Bakony Vadászkürt Egylet kürtszignálja nyitotta meg. Varga László vezérigazgató köszöntőjében elmondta - Erdőgazdaságunk szakszemélyzete vadgazdálkodóként felelősséggel és küldetés tudattal fáradozik azon, hogy a természetes táj, mint életközösség részeként a vadállományt, annak minőségét folyamatosan javítva fenntartsa.

Állami erdőterületeket kezelő erdészként, pedig a legfontosabb feladatunk az erdeinkben élő vadlétszám, olyan szintre és minőségre hozása, amely mellett erdőfelújításaink zavartalanul fejlődhetnek, s erdeink megfelelnek az összetett társadalmi elvárásoknak.

A vadász nem az állatok és a természet ellensége, a vadászetika pontos betartásával épp az természet érdekében dolgozik.

Ugron Ákos a Verga Zrt. vezérigazgatója köszönte a hivatásos vadász kollégák kitartó, lelkes és magasszínvonalú szakmai munkáját. A hivatásos vadászok helyzete napjainkban nehezebb, talán, mint korábban bármikor, hisz a tapasztalható klímaváltozás, a koronavírus járvány, az afrikai sertéspestis kihívásokat gördítenek az erdő-és vadgazdálkodósban dolgozó szakemberek elé.

Korn Ignác a Megyei Vadászkamara hivatásos vadász alelnöke is hasonló szavakkal méltatta a vadgazdálkodásban dolgozó szakemberek törekvéseit. Kiemlete, hogy a  Veszprém Megyei Vadászkamara és a két megyei erdőgazdaság részéről is hasonló gondolatok fogalmazódtak meg, amikor 2014. -ben elhatározták egy a hivatásos vadászok számára készült emlékhely felállítását. Azzal a szándékkal tették, hogy legyen egy olyan hely a megyében, ahol évente egyszer összegyűlve, civil közönség nélkül, csupán mi hivatásos vadászok megemlékezhetünk elődeinkről; kiemelhetjük magunk közül azokat, akik hosszabb, akár több évtizedes életpályával a hátuk mögött példát mutattak mindannyiunknak szakmaszeretetből, elhivatottságból.

A köszöntő beszédek elhangzása után került sor, a

Hubertlaki Kereszt kitüntetések

átadására. A kitüntetést minden évben az arra érdemes, munkáját kiemelkedően végző hivatásos vadász számára adományozzák. Tekintettel a járványhelyzetre az idei évben  hatan a 2020-s és a 2021-s év kitüntetettjei vehették át az Emlékkeresztet.

A Veszprém Megyei Vadászkamara Hubertlaki Kereszt kitüntetést adományozott Csőbör Gábor nyugalmazott hivatásos vadásznak. A Bakonyerdő Zrt. nyugalmazott kollégája, Humpók Imre is átvehette a kitüntetést, míg a Verga Zrt. részéről Szóka Péter, a Kab-hegyi Erdészet északi vadászterületének hivatásos vadásza számára ítélték oda a díjat. A 2021-es évben Babják Tamás, a Bakonyerdő Zrt. hivatásos vadásza, Farkas Imre, a Noszlopi Vadásztársaság hivatásos vadásza, és Rózsahegyi Bence, a Verga Zrt. Zirci Erdészetének kerületvezető erdésze, kerületvezető vadásza is Hubertlaki Kereszt kitüntetésben részesült.

Az esemény záróprogramjaként a Hubertlaki emlékoszlopnál koszorút helyezetek el az erdőgazdaságok vezetői, és Megyei Vadászkamara képviselői.

Az ünnepség folytatásaként a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke Pap Gyula, köszöntő szavaival nyitotta meg a

VI. Vadászkamarai Trófeaszemlét.

Gratulált a kitüntetetteknek és köszönte a hivatásos vadászok munkáját, akik az elmúlt két évben igazán nehéz körülmények között dolgoztak. Kiemelte, hogy nagyon büszke az általuk végzett szakmai munkára, amelynek eredményét a trófeák mennyisége és minősége is jól mutatja.

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...