Pihenés a Cuha-völgy kapujában

Pihenés a Cuha-völgy kapujában

2017. október 27-én került sor a Bakonyszentlászlói Erdészet területén lévő Hódoséri Vendégház ünnepélyes átadására.

A megjelenteket Varga László vezérigazgató köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy az 1984-ben épült vendégház felújítása már nem volt tovább halasztható; eddig azonban hiányoztak a megfelelő anyagi források. Vezérigazgató úr kiemelte, hogy a korszerűsítéssel egyidejűleg sor került az alapterület és a szálláshely bővítésére is. A földszinten 3 egyágyas, a tetőtérben 7 kétágyas, önálló fürdőszobával rendelkező szoba várja ezentúl az ideérkező vadászvendégeket és turistákat. A beruházás során a konyha is megújult, valamint az épület egy faszerkezetű étkező-társalgó helyiséggel bővült. A főépület melletti 2 faházban 2-2 szobában összesen 8 férőhely került kialakításra. A fejlesztés kapcsán tereprendezés, parkosítás is zajlott, továbbá a vadászházhoz vezető bekötőút és a ház környékének világítását is korszerűsítették: napelemes kandelábereket helyeztek el. A munkálatokkal egyidejűleg megújult a Vinye-Sándormajori esőbeálló és környékének térvilágítása is.

Az erdőgazdaság kiemelt feladatának tekinti, hogy a társadalommal megismertesse az erdőben folyó szakmai munkát, az erdőgazdálkodás célját is, melyhez nagy segítséget jelentenek a hasonló szálláshelyek – hangsúlyozta Varga László.

A rendezvényen Sebestyén Vince Bakonyszentlászló polgármestere is üdvözölte a vendégeket. Elmondta, hogy a község kiemelt turisztikai célpont, ezért is van nagy jelentősége a Hódoséri vendégháznak. Példaértékűnek nevezte a Bakonyerdővel való együttműködést.

Az avató ünnepség meghívott vendége volt dr. Bitay Márton Örs a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára, aki a Bakonyt az ország egyik legszebb tájegységének nevezte. Elmondása szerint a kormányzat, a minisztérium kiváló partnerre talált a Bakonyerdő Zrt-ben.

A több elemből álló, komplex beruházás összesen közel 240 millió Ft-ba került, melyhez a tulajdonosi joggyakorló Földművelésügyi Minisztérium 100 millió Ft-ot biztosított tőkeemelés formájában.

Média: 

Varga László beszéde az ünnepélyes átadón

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...