Közlemény - ADIHEX 2014. Nemzetközi Vadászati Kiállítás

Közlemény - ADIHEX 2014. Nemzetközi Vadászati Kiállítás

A 2014. évi ADIHEX 2014. Nemzetközi Vadászati Kiállításon 6 állami erdőgazdaság képviselte a Földművelésügyi Minisztériumhoz tartozó 22 állami erdőgazdaságot, melyek önálló gazdasági társaságként működnek, és működésükhöz közpénzt nem vesznek igénybe, árbevételükből gazdálkodnak.

A kiállításra arab nyelven a 22 erdőgazdaságot bemutató prospektus is elkészült. A csatolt fényképeken látható, a stand, melyet a kiállítás szervezői térítésmentesen biztosítottak, ahol a vadászati lehetőségekről tájékoztatni tudták az erdőgazdaságok az érdeklődőket. A küldöttségben résztvevő valamennyi állami erdőgazdaság dolgozója ugyanazon repülőgéppel, ugyanazon osztályon utazott, ebből adódóan nem lehet eltérés a repülőjegy árak között. Az utazással kapcsolatos egyéb költségek sem térhettek el egymástól, hiszen a szállás és más egyéb költségek is közös szervezésben valósultak meg.

Az ADIHEX kiállítás 4 napig tartott, az utazás oda-vissza 2 napig az átszállással együtt. A kiállításon meghívásra vettek részt az erdőgazdaságok, a stand költségeit a meghívó fél állta, amely önmagában is gáláns ajánlat a kiállítási árak ismeretében.

A megjelenés szervezését általában egy erdőgazdaság vállalja magára, ahogy történt ez például a hazai rendezésű FeHoVa esetében is, így kiállítóként az ő cégnevük szerepel a honlapon és a kapott oklevélben is (lásd. csatolmány).

A szállás a kiállítás melletti 3 csillagos hotelben volt, melytől Abu-Dzabi belvárosa is negyed órás autóútra esett, Dubai, amely egy másik emirátus fővárosa mintegy százhúsz kilométerre.

A kiállításon többször tartott a küldöttség prezentációt Hazánk lehetőségeiről (lásd. csatolmány), és sor került az emirátus szakembereivel való kapcsolatfelvételre is.
A Bakonyerdő Zrt. vezérigazgató-helyettese a vadászati kiállításon való részvétel mellett, a BEFAG Parketta értékesítéssel kapcsolatban is több eredményes tárgyalást folytatott.

A kiállításon való részvétel célja, az erdőgazdaságok vadgazdálkodásának és vadászati lehetőségeinek ismertetése, komoly vásárlóerővel rendelkező vadászvendégek bevonása a hazai bérvadásztatásba.

Ebből a régióból - melynek egyetlen ilyen megjelenési lehetősége az ADIHEX kiállítás - érkező vendégek évente, a kiállítás részvételi költségeit nagyságrenddel meghaladó bevételt jelentenek a vadászati és egyéb turisztikai lehetőségeket biztosító állami erdőgazdaságok számára. A szakmai felmérések alapján ráadásul ezen vendégkör még bővíthető a régió kultúrájából fakadó elvárásainak megismerése révén.

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...