Környezettudatosság jegyében

Környezettudatosság jegyében

Környezettudatosság jegyében újult meg a Hubertlaki Kulcsosház

A Bakonyerdő Zrt. Bakonybéli Erdészetének kezelésében működő, tizennyolc fő befogadására alkalmas Hubertlaki kulcsosház, mely a Veszprém megyei Ugod község külterületén, az Öreg-Bakony északnyugati szegletében fekszik, 2013-ban nyerte el jelenlegi formáját.

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében a Bakonyerdő Zrt. és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság között létrejött támogatói okiratnak megfelelően az elmúlt időszakban a Kulcsosház szigetszerű napelemes rendszerrel és a ház vízellátásának kiegészítését szolgáló fúrt kúttal bővült.

Az épülethez kapcsolódó, 2019. április 8. – 2020. június 30. közötti időszakban lezajló fejlesztés, teljes költségigénye 25.998.000 Ft volt. A felmerült költséghez az AOFK 23.000.000 Ft támogatást adott. A fennmaradó összeget a Bakonyerdő Zrt. saját forrásból egészítette ki.

A fejlesztés két ütemben zajlott. Első lépéseként 2019-ben megépült a napelemes rendszer a főépület ÉNY-i oldalán található tisztásra. Ezt követően 2020-ban további fejlesztés során 122 m mély, a talajvizet acélcsővel kizáró fúrt kút telepítési munkálatai zajlottak.

A megújuló energia felhasználása és a megtermelt energia tárolására kialakított akkumulátor rendszer biztosítja a folyamatos, egész éven át történő kihasználás lehetőségét. Az újonnan fúrt kút nagy biztonsággal biztosítja a tisztított víz folyamatos elérését.

A megvalósult fejlesztések révén, Társaságunk vendég- és kulcsosházai igazodni tudnak azokhoz - a használók által megfogalmazott -, már-már elvárt igényekhez, hogy a kényelem biztosítása mellett megmaradhasson az erdei élmény lehetősége is.

Az Ugod településhez közeli Hamuházi-réten, a Bakony rengetegében, festői környezetben megbúvó Hubertlaki kulcsosházban garantált nyugalom várja a látogatót. Számos természetközeli élménnyel és a térerőmentes kikapcsolódás lehetőségével. A falakon kívül pedig a Magas-Bakony, a Pápai-Bakonyalja és a Pápa-Devecseri-sík reménykedik abban, hogy felfedeznivalót kínálhat az arra vágyóknak. A szálláshelytől csupán 500 méterre található, bakonyi Gyilkos-tóként is ismert Hubertlaki-tó az országos Kék-túra úthálózat szerves részét képező „Kék-kereszt” útvonal mellett, pedig változatos arculatával páratlan látvánnyal kecsegteti az ide látogatókat.

Térkép: 

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...