150 ezer kilométer gyalog

150 ezer kilométer gyalog

Ennyit gyalogoltak nyáron az erdei vándorok

Az Erdei Vándortábor Programban résztvevő iskolás csoportok mintegy 150 ezer kilométernyi utat jártak be idén nyáron a hazai erdők természeti és kulturális értékeit bemutató útvonalakon. Az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált programban 100 csoport táborozott a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis rengetegeiben.

Nagy sikerrel zárult az Erdei Vándortábor Program idei nyári táborozási időszaka: 100 csoport több mint 2000 diákja és kísérő tanáraik járták végig a hazai középhegységekben kialakított öt útvonal valamelyikét. A felsős és középiskolás gyerekekből álló csoportok tagjai egy-egy hét alatt 50-80 kilométert gyalogolva fedezték fel a hazai erdőket, összesen 150 ezer kilométert téve meg a 65 napos táborozási időszak alatt.

A program keretében az Országos Erdészeti Egyesület a helyi állami erdőgazdaságokkal (a Bakonyerdő, az Egererdő, az Ipoly Erdő, a Mecsekerdő és a Pilisi Parkerdő Zrt-vel) együttműködve alakította ki az útvonalak infrastruktúráját és a táborhelyeket, ahol a fiatalok összesen 13 ezer éjszakát töltöttek jellemzően sátrakban. A gyaloglás mellett minden tábor része volt az érintett térség kulturális látnivalóinak felfedezése, a természeti értékeket pedig vezetett erdei iskolai programokon ismerhették meg a csoportok.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda által tavaly kezdeményezett program sikerét jelzi, hogy már az első nyáron szinte telt házzal zajlottak a táborok, és számos csoport jelezte, hogy már most szeretné lefoglalni a jövő évi táborozás időpontját, amire a jelentkezési felület újbóli megnyitásakor, 2019 elején lesz lehetőségük. A következő szezonig viszont folytatódik a táborvezető pedagógusok továbbképzése, ami a program részeként már eddig is 700 tanárnak nyújtott akkreditált kiegészítő képzést, és segítette a vándortáborok biztonságos lebonyolítását.

Kategória: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...