A láthatatlan erdő

A láthatatlan erdő

Fedezd fel az örökséged online erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak

„A láthatatlan erdő”

Az Országos Erdészeti Egyesület az Agrárminisztérium támogatásával 2021 tavaszán 5. alkalommal hirdeti meg a „Fedezd fel az örökséged” elnevezésű online erdőismereti vetélkedőt, melynek idei témája a „Láthatatlan erdő”.

Szeretnéd megismerni az erdő titkait? Gondolkodtál már azon, milyen láthatatlan erők tartják mozgásban az erdőt? Érdekel az erdei „magasélet”? Szívesen besurrannál az éjszakai erdőbe? A középiskolásoknak szóló online erdőismereti vetélkedő során ezt mind-mind megteheted, ráadásul még nyerhetsz is.

Mit kell tenned?

A 3 fős, 9-12. osztályos tanulókból álló csapatok jelentkezését február 10 – 28. között várják a fedezdfel@oee.hu e-mail címre „A láthatatlan erdő” jeligére.

A csapatoknak március – április folyamán öt elméleti feladatot kell megoldaniuk és egy kreativitást igénylő terepi videót kell készíteniük. A téma reflektorfénybe helyezi mindazt, amit szabadszemmel nem, vagy csak nehezen veszünk észre.

  • Az erdei földalatti világot, a felszín alatti és feletti parányi élő és élettelen alkotóelemeket, az éjjeli állatokat, a rejtőzködőket, a magasban élőket, az erdőt éltető anyagkörforgásokat, az erdészek gondoskodó munkáját.

A vetélkedő eredményhirdetésére április 19 -én az oktatási intézményekben megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Témahét online nyitórendezvényén kerül sor.

Jelentkezés és további részletek itt: http://vetelkedo.oee.hu/jelentkezes/

Média: 

Fedezd fel az örökséged! # 2021

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...