ERDŐVARÁZS – Családi nap

ERDŐVARÁZS – Családi nap

Több mint ötszáz regisztrált általános iskolást megmozgató interaktív foglalkozásokkal vette kezdetét 2016. szeptember 9-én az ERDŐVARÁZS elnevezésű rendezvénysorozat a budapesti Szabadság téren. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megnyitójában elmondta: „A rendezvény fontos küldetése, hogy a hazai erdő- és vadgazdálkodás eredményei, a közjót szolgáló fejlesztések és beruházások minél több emberhez eljussanak.” A szombat délutánig tartó családi napon bemutatkozott a 22. állami erdőgazdaság, így természetesen a Bakonyerdő Zrt. is. A ingyenes rendezvény érdekes állatbemutatókkal, látványos foglalkozásokkal, gyermekkoncertekkel és sok élménnyel várt az érdeklődőket. A természetvédelem, az ökoturizmus, az erdei növény- és állatvilág, az erdész különleges munkája, az erdei vasutak, az erdészeti erdei iskolák és a fafeldolgozás is mind-mind megelevenedtek a két nap folyamán.

Fazekas Sándor elmondta, az erdészek elődeik munkájára alapozva a jelenkor és a jövő kihívásaival szembenézve védik erdei értékeiket és munkálkodnak az elkövetkező generáció javára. Az Erdővarázs jó alkalmat ad a családoknak, az iskoláknak, és az itt jelen lévő gyerekeknek is arra, hogy átérezzék, milyen felelősséggel jár az erdők oltalmazása, védelme és fejlesztése.

Az állami erdők Magyarország természeti értékeinek jelentős részét adják, az ország területének mintegy 10%-át borítják. Természetközeliség és fenntarthatóság, egészséges kikapcsolódás és erdei turizmus, hosszú távú gondolkodás és a jövő nemzedékek érdekeinek szolgálata – ezek a közjót szolgáló értékek határozzák meg az állami erdőgazdaságok mindennapi munkáját. Ezzel a gondolkodásmóddal 2016. szeptember 9-10. között a budapesti Szabadság téren a gyakorlatban is találkozhattak mindazok, akik kilátogattak az ERDŐVARÁZS c. ingyenes családi rendezvény programjaira, ahol a nemzeti kincsnek számító erdők bemutatkoztak.

Az eseményen erdész szakemberek 11 sátorban interaktív foglalkozásokon mutatják be az erdő varázslatos világát az érdeklődő gyermekek és családok számára. Minden tematikus sátorban két-két erdőgazdaság biztosít az erdészeti erdei iskolák pedagógiai programján alapuló foglalkozásokat és bemutatókat egy-egy fontos erdészeti tevékenységi terület megismerésével.

A Bakonyerdő Zrt. FÁTÓL Z-IG c. tematikus sátrában várta az érdeklődő csoportokat, a családokat a KEFAG Zrt-vel. A fa, mint megújuló alapanyag témában számos érdekes játékkal vártunk mindenkit, bemutattuk a fa feldolgozásának lehetőségeit, BEFAG Parkettagyárunk, és Franciavágási Fűrészáru Gyárunk termékeit is. Ajándék fából készült vonalzóval ajándékoztuk meg a látogató gyerekeket.

Az erdészek hivatásával nemcsak a Szabadság téren ismerkedhetnek meg az érdeklődők, hanem október 3. és 9. között az Erdők hete rendezvénysorozaton is. Az Országos Erdészeti Egyesület által 20 éve útjára indított programsorozat országszerte 50 helyszínen 150 érdekes eseményt kínál, középpontba helyezve az erdőgazdaságok turisztikai, közjóléti szolgáltatásának bemutatását. Az Erdők Hete rendezvénysorozatról részletes tájékoztató itt olvasható:

www.erdokhete.hu

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...