Csodaszarvas Családi Nap

Csodaszarvas Családi Nap

2021.09.18. 9 órai kezdettel szeretettel várunk minden érdeklődőt a megújult Festetics Imre Élményközpontban. Változatos helyszíneken, izgalmas-, interaktív- és élménygazdag programok sorozata várja a látogatókat.

Időpont: 2021.09.18. 9:00-18:00

Helyszín: Festetics Imre Élményközpont, Természet Háza Látogatóközpont, Vadfarm és Állatpark; 8315 Gyenesdiás, Dornyai utca 4.

A kilenc órai ünnepélyes megnyitó után 11 órától a gyermek és felnőtt íjászat veszi kezdetét a Ság-hegy Íjász és Hagyományőrző Egyesület közreműködésével. Németh Tamás és Prikryl József séfek izgalmas vadételeit kóstolhatják meg a látogatók, a szarvas-burgert, a vaddisznó pulled-pork szendvicset, és a hagyományos szarvaspörköltet zalai-dödöllével, illetve a kicsit kíméletesebb roston sült csirkét salátával.
 

A solymász- és vadászkutyabemutatót (Maróti Béla és segítői szakértő tolmácsolásában) követően, a nap zárásaként Kákics népzenei együttes biztosítja a jó hangulatot és a talpalávalót a koncertet követő táncházban.

Egész nap várja a kicsiket és a nagyokat a légpuska lövészet során Major Veronika olimpikon. Mesterházi József vad- és természetfotós fotókiállítása a Természet Háza Látogatóközpontban lesz megtekinthető. A létesítmény lovas-karámjában délutántól, gyermeklovagoltatás zajlik, képzett lovasoktatók közreműködésével. A nap során játékos családi vetélkedő során szerezhetnek érdekes ismereteket az érdeklődők vadászati és természetismerti témában. A sikeres feladat-megoldók között, lőtéri agyaggalamb lövészetet sorsolunk ki. A nyerteseket lovas fogat szállítja a helyszínre, ahol szakavatott lövészetvezetők segítségével vehetnek részt az élménylövészeten. A nap során folyamatosan látogatható a most átadásra kerülő vadfarm és az őshonos háziállatokat bemutató állatpark, és a Természet Háza interaktív kiállítása. A vadfarm látogatása során a látogatók, a gímszarvasok nászának is részesei lehetnek. Testközelből élhetik meg a szarvasbőgés különleges élményét!

Jegyárak:

  • Felnőtt: 2000,- Ft
  • Diák, nyugdíjas: 1600,- Ft
  • Gyerek: 1300,- (3 év alatt ingyenes)

Minden belépőjegyhez a felsorolt ételek fogyasztását lehetővé tevő „étkezési-jegyet” adunk ajándékba. Így a látogatóink a vadgasztronómia újszerű, izgalmas irányaival is megismerkedhetnek!

Egésznapos eső esetén a rendezvény nem marad el. A szabadtéri programok az időjárás függvényében korlátozódhatnak!

Bővebb információ: Trefeli Alexandra

+36/30-239-9894

Szeretettel várunk mindenkit, kicsit és nagyot, öreget, fiatalt egyaránt. Ismerkedj meg a vadászat világával, kicsit másképp!

Média: 

2019 Családi nap a vadászat és a természet jegyében /Keszhely TV/

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...