Nyitott kapuk erdeinkben

Leírás nyitott kapuk erdeinkben

Tudjon meg többet a szívéről!

A kardiotanösvény egy kellemes és hasznos szabadidős mozgásprogram, ahol egy túra (vagy intenzív séta) keretében Ön egyfajta visszajelzést kaphat szíve egészségi állapotáról. Ehhez szakmai alapon megtervezett
útvonalakat alakítottunk ki, melyeken információs táblákat helyeztünk el, ahol Önnek először nyugalmi, majd a későbbi megállóknál terheléses pulzust szükséges mérnie. A túra végére kialakul egy kép: mennyi a pulzusa normál nyugalmi helyzetben, és ez hogyan változik terhelésre, különböző fokú, kisebb-nagyobb emelkedők esetén.

Tűzgyújtási tilalom

Magyarország erdeiben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki a csapadékmentes időjárásnak köszönhetően. Azonban a változó időjárás gyorsan módosítja térben és időben az erdőtűz kockázatot, ezért a jogalkotó a nemzetközi jó gyakorlat figyelembevételével egy rugalmasabb tűzgyújtási tilalom rendszer kialakítása mellett döntött.

Közösség, erdőismeret, fenntarthatóság

„A természettel együtt élve lehet élvezetesen az erdő ismeretére, szeretetére, a természet tiszteletére nevelni a gyerekeket.” Augusztus végén zárult az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált Erdei Vándor Program. A tíz állami erdőgazdasággal partnerségben megvalósított kezdeményezés során a felső tagozatos és középiskolás diákok idén már 12 útvonalon járhatták be hazánk erdőit.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nyitott kapuk erdeinkben csatornájára

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...