Tájékoztató tűzifa online vásárláshoz

Tájékoztató a lakossági tűzifa on-line megrendeléséről és értékesítéséről

Társaságunk fontosnak tartja a lakosság tűzifával való kiszolgálását, ennek érdekében - a kialakult járványügyi vészhelyzetre is tekintettel – a tűzifa megrendelés és értékesítés új módját alakítottuk ki. A vásárlás menete és a kiszolgálás rendje hasonló az eddigi személyes ügyintézéshez, de a megrendeléshez és a befizetéshez sincs szükség az Önök személyes megjelenésére pénztárainkban, mert on-line intézhető.

Természetesen megrendeléseiket és befizetéseiket személyesen is intézhetik az erdészeteinknél a korábbi gyakorlatnak megfelelően és a mindenkori előírások betartásával. A pénztáraink nyitvatartási rendjét itt találja. Kérjük, hogy lehetőség szerint a befizetések során a bankkártyás fizetést helyezzék előtérbe!

Egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok és önkormányzatok részére továbbra is egyedi szerződés alapján tudunk tűzifát értékesíteni. Ennek érdekében kérjük, hogy keressék a fahasználati kereskedelmi osztályunkat.

Általános információk a lakossági (végfelhasználói) tűzifa megrendeléséhez

Termékek:

Hengeres tűzifát minden erdészetünktől meg tud rendelni. A termékekre (fafaj, hossz) és árakra vonatkozóan az aktuális tűzifa árjegyzékünk tartalmaz információkat.

Konyhakész (darabolt, hasított) tűzifát Társaságunk a Balatonfüredi Erdészet Tűzifa udvarában állít elő, így az csak a Balatonfüredi Erdészetünktől rendelhető meg. részletes információk és árak az aktuális feldolgozott tűzifa árjegyzékünkben találhatók.

Szállítás:

Hengeres tűzifa házhoz szállítását 6 m3, vagy azt meghaladó mennyiség megrendelése esetén a Balatonfüredi, Devecseri illetve Keszthelyi erdészeteinknél az erdészeti telephely 35 km-es körzetében tudunk vállalni, melynek költsége a tűzifa árjegyzék szerinti. Ezen lehetőség választása esetén a tűzifa értékesítési árát ezzel az összeggel növelten számlázzuk ki.

A többi erdészetünknél a hengeres tűzifát az erdei rakodókon, a konyhakész tűzifát a Balatonfüredi Tűzifa udvarban (8230 Balatonfüred, Levendula u. 6.) adjuk át a Vevőnek, vagy a szállítással megbízott fuvarozónak.

Ha a házhoz szállítást nem tudjuk biztosítani, akkor a szállítás megszervezésében támogatást adunk.

Ha Önnek nincs szállítást végző fuvarozó a látókörében, akkor az igénybejelentésre küldött visszaigazolásunkban a társaságunkkal partneri kapcsolatban levő és házhoz szállítást vállaló fuvarozók elérhetőségét közölni fogjuk, így Önnek lesz lehetősége megbízni valakit a faanyag szállításával.

Ha Önnek már van fuvarozó partnere, akkor a szállítást természetesen vele is intézni tudjuk.

Ön, vagy az Ön által megbízott fuvarozó a szállítás konkrét időpontját, a felrakodás helyszínét a kiszolgálást intéző erdészetünkkel tudja egyeztetni a megrendelés visszaigazoláson megadott telefonszámon.

Ez esetben a tűzifát az erdei rakodói áron számlázzuk ki és a szállítási díjat Ön rendezi a szállítóval a faanyag kiszállításakor.

A lakossági tűzifa on-line megrendelésének és értékesítésének menete az alábbi

  1. Igénybejelentés

Ha önnek tűzifára van szüksége, akkor azt az itt található igény-bejelentési űrlapon rendelheti meg. Az űrlapon az erdészettől és terméktől függő lehetőségeket (minőségi követelmények, szállítási módok) lehet kiválasztani.

Kérjük, hogy az űrlap kitöltése előtt tájékozódjon!

  • Az aktuális árjegyzékünk alapján a választható tűzifa választékokról és azok áráról.
  • A megrendeléskor javasoljuk, hogy a szállítási címhez legközelebbi erdészetünket válassza ki a szállítási távolság minimalizálása miatt. Ezzel nem csak a pénztárcáját, hanem a környezetünket is kíméli.
  • E-mailben, vagy telefonon akár már előzetesen egyeztetni tud a kiválasztott erdészetünkkel a rendelkezésre álló készletekről, szállítási lehetőségekről.

A megrendelésének beérkezéséről automatikus válasz e-mailt küldünk az Ön által megadott e-mail címre.

  1. Visszaigazolás, és díjbekérő

A beérkezett megrendelés alapján 2 munkanapon belül a megrendelés visszaigazolását megküldjük, melyhez csatoljuk a faanyag értékéről kiállított díjbekérőt.

Kérjük, hogy a visszaigazolás és a díjbekérő adatainak ellenőrzése után a díjbekérőn levő összeget előlegként a díjbekérőn megadott bankszámlaszámra az ott szereplő fizetési határidőig utalja át. Fontos, hogy a díjbekérő számát az átutaláskor a közlemény rovatban adja meg, mert ezzel válik lehetővé az előleg azonosítása.

  1. Előleg számla

A bankszámlára beérkezett előlegről előlegszámlát küldünk az Ön részére e-mailben maximum 3 napon belül.

  1. Szállítás

A megrendelés során egyeztetett szállítási mód szerint történik a faanyag elszállítása. Ha a szállítást társaságunk végzi, akkor a szállítás időpontjának egyeztetése érdekében az illetékes erdészetünk keresni fogja önt. Ha a szállítást az ön által megbízott fuvarozó végzi, akkor kérjük, hogy vegyék fel az erdészetünkkel a kapcsolatot. A szállításhoz társaságunk a vonatkozó jogszabályokban meghatározott szállítójegyet állít ki az Ön nevére és a megrendeléskor megadott szállítási címre.

  1. Végszámla

A szállítást követően 8 napon belül postai úton megküldjük az Ön részére a végszámlát. Ezzel az ügylet lezárul.

Köszönjük, hogy Társaságunkat választja a téli tüzelőjének beszerzéséhez!

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...