IV. Fekete István Természetismereti terepi Verseny

IV. Fekete István Természetismereti terepi Verseny

A Bakonyerdő Zrt. a Madarak és Fák Napja alkalmából, negyedízben szervezi meg terepi természetismereti vetélkedőjét a Magyarpolányi-erdőn, általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára.

A verseny célja Fekete István életének és munkásságának megismertetése természetismereti, biológiai, és földrajzi ismeretek bővítésével, az eddig tanultak felelevenítése és felmérése játékos verseny formájában a gyakorlatban. További céljai pedig a Magyarpolányi-erdő természeti értékeinek felfedezése, az egészséges életmód népszerűsítése és a Madarak és Fák Napjának méltó megünneplése.

A versenyről…

2018. május 10. (csütörtök) 8.15 – 15.00.

Találkozás: 8.15-kor Döbröntén, a falu – Üdülőtelep felőli - végén található Pihenőhelynél.

Helyszíne: a Magyarpolányi-erdő.

Rajt-cél megközelítése: a verseny a Pihenőhelytől fog indulni, és ide is fogunk visszaérkezni; magát a versenyt az erdőn bonyolítjuk le.

Résztvevői: Az általános iskolák 3-4. osztályos tanulói által alkotott csapatok, ahol egy csapat 3 diákból áll. Egy iskola 1 csapatot nevezhet a versenybe.

Szervezője: Bakonyerdő Zrt. Pápai Erdészete

Regisztráció: A versenyre előzetes nevezés szükséges legkésőbb 2018. május 2-ig a Bakonyerdő Zrt. Pápai Erdészetének elérhetőségein (lásd részletesen a tájékoztató alján). A versenyen nevezési díj nincs.

Program:

08:15-08:45 - Érkezés, regisztráció

08.45-09:00 - Megnyitó

09:00-13:30 - Csapatverseny

13:30-15:00 - Ebéd, majd eredményhirdetés.

Jelentkezés: A versenyre való jelentkezéseket a papa@bakonyerdo.hu e-mail címre, vagy a +36 89/513-208 faxszámra kérjük elküldeni.

A lebonyolítására alkalmatlan időjárás esetén a versenyt elhalasztjuk és más időpontban kerül megrendezésre. Esetleges halasztás esetén mindenkit időben értesítünk.

További információkat (alapszabályok, díjazás, ajánlott- felszerelés és felkészülés) az alábbi file mellékletekben lehet megtalálni.

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...