Új fedőréteg gyártósort avattunk

Új fedőréteg gyártósort avattunk

2018. március 7-én került sor parkettagyárunk legújabb beruházásának, az új fedőréteg gyártósornak ünnepélyes átadására.

A résztvevőket Varga László vezérigazgató köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy a Bakonyerdő Zrt. kilóg a sorból, amikor a 22 állami erdőgazdaságot vesszük sorra; hiszen egy termelő vállalkozás vagyunk, amelynek erdészeti és faipari termelő, értékesítő és szolgáltató tevékenysége hozza létre azt az árbevételt, melyből tevékenységeinket finanszírozzuk. Alkalmazásunkban álló dolgozóink száma is azért a legmagasabb (560 fő), mert két faipari gyárunkban 250 fizikai dolgozó végzi naponta munkáját.

A parkettagyár 1976-ban létesült, így már több, mint 40 éve van jelen a piacon. A BEFAG márkanéven forgalmazott készparketta magas minőségű, keresett és elismert termék, ugyanakkor a piacon maradás, az elismertség megtartása folyamatos fejlesztést igényel. Az innovációs kihívásoknak megfelelve 2012-ben az antibakteriális felületkezelésünkért, 2017-ben natúr készolajos termékcsaládunkkal érdemeltük ki a Magyar Termék Nagydíjat – fogalmazott a vezérigazgató.

A jelenleg üzembe helyezett fedőréteg gyártósor kiválasztása, és referenciák megtekintése már 2014-ben elkezdődött – tájékoztatta a megjelenteket Varga László, és hozzátette, hogy a beruházás végrehajtásának engedélyezése a Felügyelőbizottság illetve az Alapító hatáskörébe tartozott. A fejlesztéssel egyidejűleg megújult a 95 m hosszú gépsornak helyet adó épület is. A próbaüzem a múlt év végén indulhatott el.

A rendezvényen Fenyvesi Zoltán Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke is köszöntötte a megjelenteket, aki a megyei beruházásokról és a kedvező munkaerő-piaci helyzetről szólt.

Az avató ünnepség meghívott vendége volt dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár, aki az állami erdőgazdaságok elmúlt évekbeli jelentős fejlődésére, és fejlesztéseire hívta fel a figyelmet.

A beruházás összértéke közel 850 millió forint volt, melyet hitel felvételével és saját forrásból biztosította társaságunk.

Kategória: 

Címkék: 

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...