Megújult a Keszthelyi Erdészet irodaépülete

Megújult a Keszthelyi Erdészet irodaépülete

2024. május 10-én átadták a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének megújult irodaépületét. Az 1965-ben kialakított épületet sikerült önerőből felújítania az Erdőgazdaságnak. A rekonstrukciós munkálatok két ütemben zajlottak.

A 1965-ben emelt épületen az építés óta eltelt közel 60 évben csak kevés és részleges felújítás történt. Egy korszerű irodaépület kialakításához átfogó átalakításra volt szükség. Az egykori Festetics Hitbizomány uradalmi erdőgondnoka Hoffmann Sándor, unokája Hoffmann Pál erdőmérnök, jelenlegi erdészeti igazgató kezdeményezte az 1965-ben épült irodaépület felújítását.

A Bakonyerdő Zrt. beruházási terveiben a keszthelyi iroda felújítása már évek óta napirenden volt, mert a többi erdészetünk épületeit az elmúlt másfél évtizedben korszerűsítettük, így végül most a keszthelyi is sorra kerülhetett - mondta el beszédében Varga László vezérigazgató.

A lapos tetős építmény korszerűsítése két ütemben történt meg: először az épületenergetikai felújítás valósult meg, majd a meglévő alaprajzi elrendezés újragondolása, korszerűsítése következett, mely most fejeződött be.

Az új homlokzati hőszigeteléssel, a nyílászárók cseréjével egyidejűleg az épület belülről is teljesen megújult, és külső megközelítése (járda és előtető) is felújításra került, valamint megújult a Sopron utcára néző kerítése is. Az épület hasznos alapterülete cca. 250 m2. A beruházás teljes költsége ~ nettó 148.900.000.- Ft volt. A kivitelezés finanszírozását a Bakonyerdő Zrt. saját forrásból valósította meg.

Nagy Bálint államtitkár, a térség országgyűlési képviselője beszédében köszönetet mondott a Bakonyerdő Zrt. munkatársainak. Kiemelte, hogy az a képessége a Bakonyerdőnek, hogy túl a gazdálkodáson, túl a fenntarthatóságra való odafigyelésre nagyon jelentős a tekintetben is, hogy felismerte azt, hogy az a természeti érték, ami körülvesz mindannyiunkat, az egy nagyon jelentős turisztikai érték is egyben. És azt gondolom, hogy azok a fejlesztések, amelyeket Keszthely térségében a Bakonyerdő az elmúlt időszakban megvalósított, akár a tanösvényekre gondolunk, akár közösségi, kiránduló helyekre gondolunk, akár a gyenesdiási bemutatóházra, ezek mind jelentős fejlesztések és jelentős lépések.

A Keszthelyi-hegység erdőségei, csodálatos természeti környezettel, turistaútjaival, kilátótornyaival, pihenőhelyeivel igazi turista paradicsomot jelentenek. Ebben a térségben gazdálkodik a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészete, közel 11 500 hektár állami erdőterületen, melynek nagyobb része Zala vármegyében, míg kisebb része Veszprém vármegyében található. A hegység erdei elválaszthatatlanok a Balaton-parti településektől, hiszen nemcsak a helybeli lakosok, de az idelátogató több tízezer turista is felüdülést keres bennük. Az erdészet ezért munkája során a gazdálkodás mellett különös figyelmet fordít a közjóléti, turisztikai feladatokra.

Az irodaépület hivatalos átadója után Manninger Jenő Keszthely polgármestere mondott pohárköszöntőt.

 

Média: 

Megújult a Keszthelyi Erdészet irodaépülete /Keszthelyi Televízió/

Mi a véleménye az erdőről,
erdőgazdálkodásról?

Részletek itt

Felelősségteljes erdőgazdálkodás

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Értesítjük aktuális akcióinkról, eseményeinkről ...